Naslovnica Često postavljana pitanja ALU i PVC stolarija Zašto su gotovi PVC prozori jeftiniji od vaših?
Zašto su gotovi PVC prozori jeftiniji od vaših?

Zaista se može reći da su na papiru jeftiniji, a razlozi su sljedeći:

  • Gotovi prozori se prodaju u određenim, standardnim dimenzijama i ako se Vi odlučite za kupnju istih moraćete otvor na objektu prilagoditi dimenzijama kupljenog prozora. Ovo iziskuje dodatne troškove. Mi, s druge strane, izrađujemo prozor po dimenziji otvora, sa smijerom otvaranja prema Vašoj želji i potrebi. U ovom slučaju imate minimalne ili nikakve troškove na završnoj obradi istog.
  • U cijenu naših prozora uključen je transport i ugradnja na Vašem objektu, te samim tim posjedujete garanciju na naš proizvod. Gotove prozore često morate ugrađivati sami ili naknadno platiti drugog majstora da ih ugradi. Iz iskustva znamo da je ugradnja takvih prozora često otežana slabom čvrstinom i iziskuje više vremena. Kakvu garanciju Vam u tom slučaju daje prodavač, nismo sigurni.
  • Materijali od kojih se ovi prozori izrađuju su često iz donje klase kvaliteta. Često ne možete dobiti nikakve pismene certifikate o testiranju kvaliteta i utjecaju korištenih materijala na zdravlje čovjeka. Nemate ni garanciju da ćete ukoliko se neki funkcionalni dio prozora pokvari, moći dobiti identičnu zamjenu i servis. Kod nas to nije slučaj... Naša obaveza prema kupcu ne prestaje samim činom prodaje.

Uzimajući u obzir gore navedene činjenice, tvrdnja sa početka se ipak mora osporiti. Jeftiniji su samo na papiru, ali stvarni troškovi koje kupac dugoročno snosi čine ih znatno skupljim.

Samo ova tri razloga su bila dovoljna mnogim našim zadovoljnim kupcima da razriješe ovu dilemu i potvrde onu poznatu poslovicu: "Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino.".